Auto Expo Friesland

Onthuld: Mazda CX-5!

Begin november is de nieuwe Mazda CX-5 gepresenteerd op een Auto Show in Los Angeles, de compleet vernieuwde editie van de populaire crossover SUV. De verfijning van vrijwel elk aspect van de nieuwe CX-5 met als doel het rijplezier voor bestuurder en passagiers verder te verhogen. Deze vernieuwde Mazda is ontworpen met een sterke focus op het menselijke gevoel, het leveren van de verwachte prestaties, maar heeft ook een opmerkelijk rustig en fantastisch afgewerkt interieur te bieden.

De nieuwe CX-5 wordt geleverd met het volledige scala aan SKYACTIV technologieën, waaronder twee benzinemotoren, de 2.0 SKYACTIV-G en de 2.5 SKYACTIV-G en de 2.2 SKYACTIVE-D schone dieselmotor. Alle drie staan ze garant voor krachtige, lineaire prestaties in combinatie met een uitstekende realistisch brandstofverbruik en opmerkelijk lage emissies.

Het nieuwe model beschikt ook over G-Vectoring Control, versterkt het Jinba Ittai gevoel (‘paard en ruiter als één’). Optioneel is het op de voorruit geprojecteerde head-up display in kleur en een op afstand bedienbare elektrische achterklep.